Njutbart

Sköna hems redaktionschef Li Winther har i det senaste numret plockat fram några vackra ting till hemmet. Ljus från Durance som doftar ljuvligt men även håller myggor borta, ett annat renar luften och det tredje tar bort matos. Pryd ditt hem med en utsiktskikare som står stiligt vid varje fönster. Eller varför inte hänga upp lite taxkonst på väggen?

Ljus som renar

Durance slår två flugor i en smäll med sina ”smart candles”, doftljus som inte bara bjuder på väldoft utan dessutom har andra användbara egenskaper. Nya dofterna Citronnelle et au Géranium håller -myggorna borta i sommarkvällen, Menthe tar bort dålig lukt från exempelvis cigarettrök och matos, och Hysope gör luften ren och fräsch. Doftljusen har en brinntid på ca 40 timmar, pris ca 165 kr/st.

Finflukt

Foto: Hasselblad H4D

Utsiktskikaren kan – beroende på hur du riktar den – både tillföra elegans och dekadens till ditt hem. Klassisk design  i mässing och mahogny har nya Harbourmaster från Gunnar Olssons foto. Finns i tre modeller, pris mellan 5 995 kr och 9 995 kr.

Skriet från vildmarken

Härlig vildmarkskänsla från Ceannis höstkollektion i form av kudde  i grov bomullskanvas, ca 500 kr, överkast i fusktvättbjörn, ca 2 950 kr, och skinnväskor, ca 3 480 respektive ca 2 500 kr.

Sober badlyx

Bristen på snygga badkar fick tv-kända designerduon Simon Davies och Tomas Cederlund att tända på idén att designa ett badkar i samarbete med Neptun bad & spa. Resultatet blev ett stiligt badkar  med utsida i svart och guld, för 16 900 kr  ”inklusive moms, frakt och flärd”.

Lisas taxar

Samma tax, fast med sex olika huvudbonader. Grafiska formgivaren Lisa Bengtsson har med utgångspunkt från sitt nya mönster Tillsammans tagit fram sex charmerande illustrationer som symboliserar olika nationaliteter och allas lika värde. Illustrationerna finns endast att köpa i Rädda Barnens webbshop och i begränsad upplaga. De är tryckta på exklusivt papper, signerade och numrerade av illustratören, pris 1 200– 1 250 kr varav 750–850 kr går till Rädda Barnen.

Italienromantik

Sophia Loren och badande unga män …… Det är något alldeles speciellt med Italien som gör att Nordiska museets sommarutställning Bilder från Italien känns som ett måste. Här visas såväl tidiga 1800-tals-bilder som 1900-talets fotografiska uttryck och nutida konstfotografi. Visas fram till den 28 augusti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!