Nu kan du provbo ditt drömhem innan du lägger bud

Lägenhetsspekulanter spenderar ungefär 15 minuter på en visning, inte sällan i en knökfull lägenhet, innan de beslutar sig för om de vill lägga ett bud.  Nu finns möjligheten att provbo i lägenheten som du är sugen på innan du fattar några beslut!

Det är bostadstjänsten Nooks som lanserades i början av maj  som tillsammans med Airbnb erbjuder möjligheten att provbo hem som är till salu. På sajten finns nu runt hundra Stockholmshem och ambitionen är att sakta ner en sönderstressad bostadsmarknad.

– Att provbo i en lägenhet kan beskrivas som raka motsatsen till en överfylld 15-minutersvisning, där du kanske knappt hinner bilda dig en uppfattning om hur det känns att bo just där. Hur känns det att vakna upp i lägenheten? Kommer du att uppskatta högljudda skratt och jazziga toner från baren i grannhuset? Vi vill ge folk möjlighet att genom Airbnb hyra utvalda Nookslägenheter för att testa på hur det är att bo just där, säger Philip Marthinsen, medgrundare till Nooks.

I dagsläget finns Nooks bara i Stockholm, men ambitionen är att tjänsten ska finnas i flera städer i landet.

Så här funkar det att provbo med Nooks:

1. Gå in på nooks.se och kolla igenom utbudet av lägenheter.

2. Ser du ett hem du gillar lite extra och är nyfiken på ska du spana efter en Airbnb-länk i lägenhetsannonsen. Hittar du en betyder det att du kan provbo i hemmet.

3. Sedan funkar det precis som en vanlig Airbnb-uthyrning där du och ägaren tillsammans kommer överens om datum och övriga detaljer och villkor. Pris per natt anges i annonsen på Airbnb.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!