Foto: Ann Victorin / SVT

Ny tv-serie låter dig gå husesyn hos kända arkitekter

Hur ser det egentligen ut hemma hos arkitekterna själva? undrar man ju i bland nyfiket. I höst får vi veta! I SVT:s nya serie Hemma hos arkitekten öppnar sex av Sveriges största arkitekter dörren till sina privata, egenritade hus.

I succéserien Husdrömmar får vi tittare följa vanliga människor som förverkligar sin stora husdrömmar – med nagelbitande besök och tyckerier av stjärnarkitekten Gert Wingårdh.

Men hur bor han egentligen själv, Gert Wingårdh? I höstens nya tv-satsning vår vi tittare äntligen se hur Wingård och ytterligare fem av Sveriges mest hyllade arkitekter ritat sina egna drömhem.

De sex arkitekterna låter oss gå husesyn i husen de bor i och själva har ritat. Husmästarnas egna experimentverkstäder. Förutom Gert Wingårdh får vi besöka Andreas Martin-Löf, Thomas Sandell, Martina Eriksson, Inger Thede och Sanna Hederus.

Huset Aspvik är ritat av arkitekten Andreas Martin-Löf. Foto: Ann Victorin / SVT. Foto: Ann Victorin / SVT

Vilken husstil väljer smakexperterna själva?

Placering, ljus, proportioner, årstidernas växlingar, materialval och skönhet – i serien bjuder arkitekterna på alla sina tankar om utsökt design och hur de skapat ett hem att må gott i. Dessutom får vi se deras smartaste lösningar för allt från hur man får ett litet rum att kännas stort och rymligt, till oväntade sätt att skapa vacker belysning och osynlig förvaring.

Nyfiken redan nu? Se Gert Wingårdhs makalösa hem här (du kan aldrig gissa insidan när du ser husets utsida).

Vill du bänka dig för husinspiration har Hemma hos arkitekten premiär på SVT2 onsdagen 3 oktober 2018.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!