Nyöppnad butik i Tusen och en natt-stil

Återvunna marmeladburkar, tyger gjorda av kaktusfiber och lyktor i silver och koppar. Här kan man inte se skymten av stilrent, vitt eller skandinavisk design.

På Konouz el Medina har färger företräde, och lyktor med olika utsmyckningar är en självklarhet. De tre ägarna Isa, Alina och Aziz startade butiken för cirka tre veckor sedan och idén fick de i julas när de började diskutera vad för slags inredning de saknar i Sverige.

– Vi har bra kännedom om Marocko och bra kontakt med vår leverantör vilket innebär att vi själva åker ner och på plats i Marocko kan välja ut vad det är vi vill ta med oss hem.

Nu kanske du tänker att butiker med orientalisk design poppar upp lite varstans i stan, och det kanske det gör också, men en butik med endast marockanska pinaler förekommer nog inte lika ofta. Letar du efter en sänggavel kan du kanske hitta den hos Konouz el Medina eller är du på jakt efter en roligare dörr i Tusen och natt-stil går det att beställa en här.

Butiken finns på Karlavägen 6 i Stockholm

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 50% rabatt på 4 nummer av Sköna hem. Läs mer!