6 vackra platser och byggnader i Japan du måste se (kolla detaljerna!)

Japan är verkligen ett vackert land som bjuder på både supermodern stil och klassiska detaljer. Här är våra bästa anledningar till att besöka Tokyo och Kyoto.

Japan är ett land med anrik och inspirerande historia, konst och kultur som kraftigt influerat vår vardag här i Norden. Ett bevis för japonismens starka inflytande ser vi så väl i höstkollektionen från Åhléns (

läs mer om kollektionen Japonism här) som små detaljer i hösten hos Ikea (se deras höstnyheter här).

Kruka från Åhléns kollektion Japonism som kommer till hösten. Foto: Åhléns

Självklart är Japan – och särskilt Tokyo och Kyoto – extra vackert att uppleva med egna ögon och övriga sinnen. Från historiska byggnader till moderna restauranger och butiker som inretts smakfullt och konstnärligt. Allt med de där unika detaljerna som verkligen fastnar i minnet.

LÄS MER: Vår bloggare Jannice beskriver japonismen

6 vackra platser och butiker att besöka i Tokyo och Kyoto

1. Kinkaku-ji (Guldpaviljongen), Kyoto

 Vilken vy! Källa

Guldpaviljonen Kinkaku-ji i Kyoto tar verkligen andan ur den som gillar kombinationen av klassisk japansk arikitektur med en slående miljö. Den tre våningar höga byggnaden är klädd i bladguld och byggdes ursprungligen som en lyxig villa år 1397. 1950 brändes det ner, men återuppbyggdes snabbt igen. Självklart är templet ett av stoppen på den exklusiva resan som Sköna Hem arrangerar.

2. Yakumo Saryo, tehus och restaurang, Tokyo

 

 Den utsökt söta delikatessen wagashi serveras bäst tillsammans med bittert matcha-te. Källa

Visst finns det mängder av restauranger och tehus över hela Japan, men det är någonting i luften som sticker ut hos Yakumo Saryo i Tokyo-distriktet Meguro. Här serveras så väl lunch som kombinationen te (prova matcha-varianten om du gillar bittert!) och söta bakverk kallade wagashi.

LÄS MER: Körsbärsträd – 14 fakta alla borde känna till

3. Kamakura, Kasagawa

 Den stora Buddha-statyn går att besöka inifrån. Källa

 Vy över den lilla staden Kamakura. Källa

En liten bit utanför Tokyo (men fortfarande tillhörande dess storstadsområde) ligger den japanska staden Kamakura på östra delen av ön Honshu. Här finns flera sevärda och slående vackra tempel. Bland annat Kenchōji och Kōtuku-in. Vid det sistnämnda finns en stor staty (daibutsu) kallad Amida Buddha där besökare tillåts gå in. Det kan du få uppleva om du följer med på vår exklusiva resa till Japan!

4. Sfera Shop, inredningsbutik, Kyoto

 Inuti butiken finns ett café. Källa

Sfera Shop i Kyoto blandar japansk estetik med en global inredningsstil och säljer inredning samt möbler. Men det slutar inte där! Själva upplevelsen av att gå runt och kolla på underbar design i kombination med att upptäcka konst, café – och en bar. Ungefär som ett fullspäckat museum som man verkligen kan spendera flera timmar på – minst!

5. Minä Perhonen, butik, Tokyo

 Stilfull men smått vimsig estetik i Minä Perhonens paradbutik i Tokyo. Källa

Låt dig inte luras av det finskt klingande namnet. Det här klädmärket grundades av japanske designern Akira Minagawa. Kläderna är magnifika i sin unika färgsättning och lustiga mönster. Hela upplevelsen blir fulländad i och med butiken i Tokyos trendiga distrikt Daikanyama (som ofta beskrivs som Tokyos egna Brooklyn) som delar den vimsiga, men eleganta, stilen. Missa inte heller att upptäcka tvåsamheten som går igen i detaljerna – här finns både hårt och mörkt i form av ett lädergolv samt mjukt och lätt med ljusa och behagliga toner.

6. Ninen-zaka, distrikt, Kyoto

 Det finns mycket vackert att skåda här. Källa

En av Kyotos mest omtyckta distrikt är Ninen-zaka. Där finns vackra keramikbutiker som bjuder in till att skåda Rakukeramik och traditionellt porslin. Ett mysigt måste för den ovane Japan-resenären.

LÄS OCKSÅ: Spännande och smalt – det japanska huset är endast 183 cm brett

Följ med på resa till Japan

Även om många av oss inredningsälskare inspireras av den japanska stilen så går ingenting att jämföra med att faktiskt besöka landet. Sköna Hem erbjuder en exklusiv resa till bland annat Tokyo och Kyoto där du har möjlighet att uppleva allt som nämnts ovan. Det kommer att erbjudas en upplevelse som kantas av dels det ultramoderna och dels det historiska med landets arkitektur, inredning och konst.

Här är några punkter som ingår i resan:

Flanera i de mysiga japanska designbutikerna i området Nakonocho.

Promenad i de gamla geishakvarteren Gion och Pontocho utmed floden i Kyoto.

Besöka Nishiki Food Market som funnits på samma plats i 400 år i Kyoto.

Äta kejserlig måltid med fokus på design – kaisekiryori – i Tokyo.

Besöka det exklusiva modeområdet Omotesando i Tokyo.

Plus mycket mer – här kan du läsa om allt som ingår i den exklusiva resan och ladda hem programmet! Pssst! Det finns inte många platser kvar...

Här kan du dessutom läsa en spännande och utförlig reseguide inför resan till Japan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!