Reseguide: 10 måsten i New York för dig som älskar inredning!

Här är 10 nedslag bland det mest inspirerande i designväg som NYC erbjuder dig som älskar design och inredning. Sköna hems Anna Ekdahl ger dig sina hot spots!

 1. COLONY I TRIBECA
  Designkollektivet Colony är verkligen värt ett besök om du
  befinner dig i området Tribeca. Ring på dörren till 324 Canal street intill sk-butiken (Colonys dörr saknar skylt så detta besök kan sluta med att du köper ett par sneakers innan du hittar rätt!), goodcolony.com.
  inredning new york design resa tips colony

  colony new york inredning guide
 2. ROLL & HILL
  Roll & Hill är relativt okända ännu i Sverige (återförsäljare
  är Nordiska galleriet), men har de mest fantastiska
  lampor, bland annat av begåvade formgivaren Lindsey Adelman och av grundaren till märket, Jason Miller, som också formger möbler. Här hittar du också klassiker
  av danska 50-talsikonen Finn Juhl. Kort sagt: exklusivt,
  inspirerande och alldeles utsökt! 3 Mercer street är adressen på Manhattan. Rollandhill.com.
  inredning new york design resa tips roll hill

  Foto: Joseph De Leo

 3. MOMA
  Är det första resan till New York? Missa inte Moma (Museum of modern art)! Är det den femtiotredje? Missa inte Moma! Ta åtminstone en liten sväng in i någon av designmuseets butiker, där ny design samlats med ikoniska klassiker i en lycksalig röra. I New York finns butiker utöver den i direkt anslutning till museet – på 44 West 53rd street – även butiker i Soho, på 81 Spring street och på 11 West 53rd street – där de även har fina konstböcker. Moma.org.
  new york guide inredning design moma
  inredning tips new york moma baking dish

  Bästsäljare i Momas shop: Swirl dish.

   

 4. BEDFORD AVENUE

  Bedford avenue är en av de hetaste adresserna i stadsdelen Williamsburg i Brooklyn. Hit kommer du enklast från Manhattan med L-tåget, avstigning på Bedford avenue. Här trängs chica, dyra klädbutiker med exklusivt vintageurval, med små kitschiga prylbutiker, mängder av restauranger och schysta retroaffärer. Kul område att strosa i!

  inredning new york design resa tips bedford avenue

 5. WALKER STREET STOPP 1
  Två stopp värda ett besök, även dessa i Tribeca, finns på Walker street. Property på nummer 57 har en härlig, budoirbohemig mix av nya möbler, retromöb­ler och inredningsdetaljer, och bistår både New Yorks chica kändisar och olika ­tv-serier med möblemang. Titta in på propertyfurniture.com för att få en glimt av det stilsäkra, originella urvalet.
  inredning new york design resa tips property
 6. WALKER STREET STOPP 2
  Snett mittemot, på nummer 38, ligger David Weeks studio – ett galleri på entréplan med Davids egna föremål, och andras, och en vild mix av samtida knasiga och moderna klassiker på bottenplanet, uppletade på olika håll av galleristen själv. På davidweeksstudio.com hittar du aktuell information.
  inredning new york design resa tips david weeks
  david week gorilla
 7. TOM DIXON
  Våren 2018 öppnade Tom Dixon ett nytt showroom i Soho, större och häftigare än ­någon­sin. Hit, till 25 Greene street, går du för att från golv till tak frossa i den ­brittiska formgivarens samlade verk.
  inredning new york design resa tips tom dixon showroom
  inredning new york design resa tips tom dixon karaff
 8. THE EVOLUTION STORE

  Letar du efter detaljer av det mer udda slaget? Besök
  The evolution store i Greenwich village och botanisera! Här hittar du tryck av djur och växter, uppstoppade skalbaggar, jordglober och autentiska repliker av dödskallar, bland mycket annat. Den perfekta presentbutiken (för vissa i alla fall). Adress: 687 Broadway, theevolutionstore.com.

  evolution store 2

  inredning new york design resa tips evolution store

 9. INDUSTRY CITY I BROOKLYN
  I nyhippa Industry city i Brooklyn hittar du lokal design från små aktörer, bra mat, bra kaffe, bra barberare … ja, allt en livsnjutande hipster kan önska sig. Ett tips är att planera in lunchstoppet här, de har nämligen världens första (enligt dem själva) avokadobar, bland mycket, mycket annat. Se industrycity.com för mer information. Adress 238 36th street, Brooklyn.
  IndustryCityDesignFestival2018
 10. JOHN DERIAN COMPANY

  Stig in i den amerikanska klipp- och klistra-konstnärens fantastiska värld (som vi skrivit om i Sköna hem nr 6/18),
  i någon av butikerna som ligger nära konstnärens ateljé i East village. Tallrikar med decoupage, det han kanske är mest känd för, hittar du i butiken på 6 East 2nd street, mellan 2nd avenue och Bowery. Och John Derian company -säljer numera också möbler, vintageföremål, textil och tapet.
  Se johnderian.com för övriga
  butiker och öppettider.

  john derian new york
  inredning new york design resa tips john derian

Text & foto: ANNA EKDAHL

Ur Sköna hem nr 11 2018

Läs mer:

Milano – reseguide till makalösa designstadens bästa shopping

6 vackra platser och byggnader i Japan du måste se (kolla detaljerna!)

Helsingborg  – inredarens tips för weekend i Sundets pärla!