Rutig rusch

Under hösten har modebilden dominerats av rutor. I vinter syns de även i inredningen! Och visst har de flesta av oss en högst personlig relation till rutorna. Som nu tar plats i våra hem – igen!

Klanrutig, tartanrutig, skotskrutig … Jag kommer aldrig att glömma när min älskade mormor kom hem från en resa till Skottland. Till mig, hennes enda barnbarn, hade hon med sig den ena presenten efter den andra – alla prydda med rutiga mönster!

Ur den stora röda resväskan fiskade lilla mormor upp kiltar i klassiskt tartanrutigt, metervis av de vackraste rutiga ulltyger, halsdukar med rutor på skrå, rutiga börsar, karamellburkar dekorerade i rutigt, kexförpackningar med rutiga omslag, en docka med kilt och en skotskrutig hund. Till mamma en kjol och till pappa en slips – naturligtvis i härligt klassiskt rutigt. 

För mig blev presenterna illustrationer till hennes spännande reseskildringar. De fyllde mitt sinne med bilder och mitt hjärta med en livslång förälskelse till dessa underbara rutor. 

Min kilt kunde jag ha i många år, tack vare den smarta konstruktionen med justerbara spännen. Efter det har jag använt både mormors och mammas kiltar i perioder. Och halsdukarna med de klassiska rutorna åker fram varje höst, de skulle aldrig hamna i en påse till Myrorna. 

När kassan blir mindre tänker vi långsiktigt och medvet-et. Klassiska mönster och kvalitéer får ta större plats. Det är där rutorna kommer in i bilden, och ända in i våra hem. Snacka om tidlös och hållbar design!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!