Samtal om: Design

London Design Week London Design Festival är en rookie bland de stora designmässorna och visar på en hel del annorlunda nya grepp. Den interaktiva designen, anspråkslösheten och humorn är mycket mer framträdande här än i Milano. Kanske säger den också mer om framtiden än någon annan mässa gör just nu. Vi var där och trängdes med alltid närvarande Tom Dixon och unga supertalanger. Där fanns fullt av platser där vi kunde möta framtidens design – här kommer några exempel:

På The Dock, nära Notting Hill, gav flytande tekoppar och klättrande amoriner i militärkamouflage en  stämningsskapande atmosfär. På väggarna i de vackert slitna industrilokalerna kommunicerade man ”British Industry is dead - long live British Industry”. Framtidstron var stark mitt i den djupaste lågkonjunktur.

Tent London såg vi den nya generationen utmana den äldre med korsstygn, folklore och interaktivt skapande.

100% Design visade upp en myriad av intryck. Här var hållbarhetstänkandet integrerat och förverkligat i attraktiva koncept som visade på att vi verkligen kan konsumera mera – med gott samvete.

Talare:

Peter Majanen, framtidsforskare, Quattroporte konsult

Anna Maria Odeholm, chef utbildningsverksamheten, Sköna hem

Karolina Karlsson, inredare, Sköna hemTid:

Tisdagen den 3 november 2009, kl.17.30 – 19.30Plats: 

Brunogallerian, Götgatan 36, 4:e våningen

För vem är samtalen avsedda?

Vi eftersträvar en så blandad grupp av deltagare som möjligt med studenter, entreprenörer, inredare, konstnärer, Sköna hem-läsare och alla ni som är intresserade och strävar efter att hålla er ajour och vill diskutera framtidens design, konst och kultur.

Anmälan:

Antalet platser är begränsat till ca 40 personer per tillfälle. Anmälan till malin.wallander@skonahem.com eller 08-736 57 77.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!