11 tips som funkar – så fyndar du på Blocket

Att fynda på Blocket, kanske inte så lätt som man tror. Vi har samlat 11 tips på hur du kan gå tillväga för att hitta det du söker – till ett bra pris eller först av alla.

1. If you snooze you lose. Viktigast, var snabb – ring direkt (mejla inte) och erbjud dig att komma och hämta direkt.

2. Gå mot strömmen. Leta inte efter det alla andra letar, Myranstolar, antika vitrinskåp, Kelimmattor och lantköksbord är både dyra och försvinner direkt. Leta annorlunda saker, furuvitrin (som du själv målar om), produkter från möbelvaruhusen som inte längre är i produktion med mer.

3. Använd Blockets bevakningstjänst så du har full koll och inte missar det du är ute efter.

4. Att fela är mänskligt.Vissa godbitar kan dölja sig bakom felstavningar och i fel kategorier. Vidga sökningen till fler kategorier. Använd synonymer. Vissa kallar pinnsoffa för kökssoffa, ett vitrinskåp kan gå under bokskåp eller glasskåp och så vidare.

5. Vidga sökningen ut i landet. Saker som är extra åtråvärda och prissatta därefter i storstäder kanske inte alls anses ha samma värde ute i landet. Tänk bara på att frakt tillkommer.

6. Pruta är ok, men med måtta. Läs av situationen, har annonsen legat ute länge kan det vara läge att pruta, inte om du är en av 10 som ringer efter fem minuter.

7. Pruta åt andra hållet. Finns det andra köpare före dig men som inte har möjlighet att komma direkt, erbjud dig att komma och hämta på studs, kanske kan det till och med vara värt att erbjuda en något högre summa.

8. Leta systematiskt – du måste veta exakt vad du är ute efter för att kunna bryta ner den enorma mängden annonser som finns på Blocket.

9. Bra sökord är "felköp", "nyskick" och "bortskänkes".

10. Kolla upp ordinarie pris på varan för att kunna jämföra om du verkligen gör ett fynd.

11. Tålamod. Nästan allt dyker upp på Blocket förr eller senare, så med lite is i magen kan du hitta det mesta.

Lycka till!

Läs också:

Optimera din försäljning på Blocket – så gör du

Planera kök – så får du mer kök för pengarna

Inred med grönt – fikonträdet som överlever allt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!