Pendellampor, stora takkronor, klassiker och moderna favoriter. Vi har valt ut 12 taklampor som vi mer än gärna hänger hänger i vardagsrummet eller över matbordet.

 1. Pendellampan Heracleum II designades av Bertjan Pot och är inspirerad av en blomserkvist. Och vem vill inte ha en blomsterkvist i taket? Från Mooi, läs mer och köp här. 
  mooi heracleum taklampa
 2. Lampan Fold, designad av Kyla McCallum för Northern har en skärm med vackra skarpa veck som för tankarna till origami. läs mer och köp här.  
  pendel taklampa northern
 3. Den stora takkronan Crown Major är en modern variant av ljuskronan, designad av den tyska duon Jehs + Laub för italienska Nemo Lighting. Läs mer och köp här. 
  nemo lighting crown major
 4. Kvist designad av Jonas Bohlin för Örsjö Belysning har blivit en riktig klassiker och hänger till och med hemma hos självaste Gert Wingårdh… Läs mer och köp här.
  kvist-orsjo-belysning,-taklampa
 5. Pendellampan Fluid är designad av trion Claesson Koivisto Rune som inspirerades av en vattendroppe. Lampan är av munblåst glas som frostats till en matt yta. Läs mer och köp här. 
  muuto fluid pendant lamp
 6. Omåttligt populär och tidlös. Sarfatti som formgavs år 1958 av Gino Sarfatti för italienska Flos hänger i dag i många vardagsrum och matsalar. Och det är lätt att förstå varför… Läs mer och köp här. 
  flos safaratti
 7. Ett handblåst klot i opalglas som hänger i en vinklad armatur i massivt borstad mässing. Flos pendellampa IC Lights har blivit riktigt populär och finns i många olika utföranden. Läs mer och köp här. 
  flos-taklampa-light-suspensions
 8. Den klassiska lampan Semi formgavs redan 1968 av Claus Bonderup och Thorsten Thorup men känns fortfarande lika aktuell. Läs mer och köp här. 
  gubi taklampa, semilampa
 9. Lekfulla pendeln Hoop finns i flera färger och blir en riktigt effektfull ljuskälla. Från Zero, läs mer och köp här 
  hopp-pendel
 10. Taklampan Multi-Lite formgavs år 1972 av Louis Weisdorf. Lampan består av två delade lampskärmar som går att rotera till otaliga kombinationer. Den finns i flera färger och den rosa tonen känns extra aktuell i år. Läs mer och köp här. 
  gubi rosa lampa multi-lite
 11. Lampan Gregg är munblåst vitt opalglas och har en härligt organisk form. Från Foscarini, läs mer och köp här
  gregg grande taklampa foscarini
 12. Den stora taklampan Ikono består av en kon-formad cylinder i glas och tvåfärgade skärmar i stål i matchande toner. Från Normann Copenhagen, läs mer och köp här. 
  taklampa-ikono-norrman-copenhagen