"Afternoon tea" – 9 detaljer för finfikat.

Vem gillar inte scones, småkakor och te? Den här tiden på året borde det vara lag på MINST en mysig fikastund med tända ljus varje dag. Här är detaljerna som gör dukningen trivsam. Artikeln innehåller köplänkar.

1. Tekannan

Freedom Bird - ja ni ser ju varför – heter den fina kannan från Pols Potten, den kostar 600 kr hos rum21.se.

2. Underlägget

Lär dig himlavalvets konstellationer med det vackra underlägget (som räddar bordsskivan från den heta tekannan) från Fine Little Day, 249 kr eller 219 kr för prenumeranter, i Bonshop.

3. Muggar...

...måste man ju ha, så klart. Det här är ett både fint och prisvärt set, Flume, 4 stycken för 349 kr, hos Ellos.

4. Ett fat...

...eller två, att lägga småkakor och scones på, hör också till. från Broste Copenhagen kommer uppläggningsfaten Nordic Sea, 670 kr/2 st, hos royaldesign.se.

5. För ljus i ditt hus...

[adSpace placement="auto"]

...med en levande låga går att vrida upp och ned efter behag är den traditionella fotogenlampan ett fint alternativ, denna från Koholmen kostar 799 kr eller 599 kr för prenumeranter, i Bonshop.

6. Ljuskoppar...

...att komplettera med är givet, de här i metall från rock n' rolliga, engelska företaget Buster + Punch är definitivt på min önskelista, 1 010 kr, hos royaldesign.se.

7. En skön kudde

Något att luta sig tillbaka mot i soffan eller fåtöljen måste man ju också ha för en avkopplande stund, här är en fin, grafisk variant från Almedahls,

45 x 45 cm, 439 kr hos royaldesign.se.

8. Gräddkanna och sockerskål

Att duka ordentligt fint med gräddkanna och sockerskål, i stället för att som man gör till vardags bara ställa fram mjölkpaketet direkt på bordet, gör din testund extra trevlig. Setet Arris från Wedgwood är tidlöst traditionellt, 1 325 kr hos royaldesign.se.

9. En gosig pläd

Sist men inte minst - så behövs en skön pläd att vira runt sig, Klippan gör dem extra varma och härliga! Polka i turkos kostar 675 kr hos rum21.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!