Levande ljus, stjärnor och tingeltangel

"Jag älskar när det glittrar och tindrar, med levande ljus, stjärnor och tingeltangel. Min jul har också ett stänk av Orienten, och massor, massor av julkulor!" Sköna hems inredare Madeleine Gesar väljer julklappar till familj och vänner.

Madeleines julinredningsbild: 

Röd gungstol i mocka, Snooze rock, designad av Fredrik Mattson och Stefan Boselius, 8 800 kr, Blå station. 

Svart stol i plåt, Tolix, 1 339 kr, Posh living. Stol med rottingsits, Café Thonet, 3 390 kr, Y-stol, av Hans J Wegner, 6 180 kr, båda från Asplund. 

Bord/skrivbord Trio, i svartbetsfanerad ek, 10 000 kr, Nordiska galleriet. Duken är en bonad med broderat mönster, 135 x 200 cm,  1 695 kr, Afroart. Guldglittrig ren, 75 kr, Åhléns. Handmålad tekanna, 2 600 kr, svart burk med mässingslock, 460 kr, båda från Oscar & Clothilde. 

Mässingsvas, 899 kr, Bo concept. Julkulor, 15–60 kr/st, Åhléns. Band, 4–12 kr/m, Mattssons band. Stor mässingsskål på golvet, 2 599 kr, Bo concept. Kelimmattor, 3 100–5 300 kr/st, Dis. Tapet Skyline, i guld med flockat sammetsmönster, 1 435 kr/rulle, Larsen/Cadoro.

Min man Max har blivit matlagningsintresserad, och det är ju alltid roligast med bra redskap i köket. En matberedare har stått på hans önskelista länge, Kitchen aid i rött passar fint i vårt kök, 3 995 kr, R.o.o.m.

Min son Marwin, 12 år, har börjat tycka att hans rum känns lite barnsligt när han snart blir tonåring. Jag tror att han skulle gilla den här tavlan på sin vägg. Det är ett fotomontage i upplaga på 30 ex, där man kan ta loss de olika bilderna och flytta runt dem. Tavla, 2 600 kr, Dizel & sate/Plan ett.

Min kompis Louise stickar nästan jämt. Men, som Louise säger själv, hon behöver lära sig mer än bara slätstickning. Boken  Stickverk av Birgitta Engardt har roliga och oväntade bilder, man blir inspirerad bara av att bläddra, från 187 kr hos nätbokhandlarna.

En ”virkligt” god jul, önskar jag min vän Linda. Vi har varit kompisar i 15 år och gått många rundor i affärerna tillsammans. Båda gillar vi saker som är handarbetade, så valet att ge henne denna personliga spegel med virkad kant var enkelt, 465 kr, Vass.

Mig själv önskar jag en synner­ligen ljus jul med en fin lampa, ­sådana kan man inte få för många av. Lampan har det fantastiska ­tyget Kokeshi, med japanska dockor, 3 200 kr, Bantie/Plan ett. 

Min vän Anna gillar både retro och att testa nya sällskapsspel. Retrospelet har frågor om inredningsstilar, prylar och saker från perioden 1950–90, och kostar 395 kr på Designtorget.

Min son Viggo, som fyller 2 år på självaste julafton, gillar pekböcker. Med Pek-Elvis av Lars Steiner lär man sig viktiga ord som frisyr, mikrofon och scenkläder, från 90 kr hos nätbokhandlarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!