Loppissommaren är äntligen här – Helena har bästa loppistipsen!

Kristallglas, böjträstolar och udda saker är loppisfynd som vår DIY-bloggare Helena, aka Mormorsglamour är ute efter just nu. Här delar hon med sig av sina tips och råd när det är dags att ge sig ut i loppisdjungeln i sommar!

Favoritloppisar i Stockholm? 

– BingeTing Nynäshamn. Botkyrkas och Täbys bakluckeloppis. Förutom loppisar går det att göra fynd även på secondhandbutikerna såsom Myrorna, Röda korset, Stadsmissionen, Emmaus och Pingstkyrkan brukar ha massor av bra saker.

Favoritloppisar i Sverige? 

– Mina favoritloppisar i Sverige brukar vara när man är ute och åker med bilen runt om i landet och stannar till jäms med vägen vid de små loppisskyltarna. Där kan du oftast finna fina gamla saker till bra pris som är svårt att hitta i storstäderna.

Vilken eller vilka loppisbutiker ska man absolut inte missa? 

– Missa inte bakluckeloppisarna som finns runt om i landet under sommaren.

Var hittar man de bästa loppisfynden? 

– De hittar du oftast på loppisar där flera står med bord och säljer. Är du på en stor loppis där folk har ett eget bord, kan du hitta samma sak hos flera försäljare. Så ge det lite tid och titta runt bland de olika borden innan du slår till, eftersom alla prissätter själva kan det variera mycket från bord till bord. Du kanske kan hitta samma sak på nästa bord för 15kr istället för 40kr.

Ditt bästa fynd? 

– Gamla industrilådor som jag köpte av skrothandlaren.

Hur skulle du beskriva ett loppisfynd? 

– Mina bästa loppisfynd är när jag hittar saker som har en vacker form eller snygg patina. Och när jag plötsligt kommer på att det här skulle vara toppen att göra något annat av än vad som egentligen är tänkt från början. När det dessutom är till ett riktigt bra pris, som det oftast är, eftersom många inte ser meningen med prylen, då är det ett loppisfynd.

Vad ska man leta efter i sommar?

– Porslin är nästan enklast att fynda på loppis. Det brukar finnas i massor. Annat tips är att leta lite udda saker som du kan bygga vackra stilleben med. För ett stilleben blir oftast vackrast när det blandas upp med något oväntat.

Letar du något speciellt just nu?

– Vackra kristallglas, som ska användas som dricksglas till vardags. Snygga stolar i böjträ och udda porslin till ateljén.

Finns det något du alltid är på jakt efter?

– Porslin och udda pryla.

Hur skiljer man fynden från skräpet, har du någon loppisstrategi att lära ut?

– Det är det som är det bästa med loppisar, det som vissa tycker är skräp, kan vara en skatt för en annan!

Helenas bästa loppistips

– Handlar du mycket på second hand butiker? Hör vilken dag de packar upp nya saker, oftast är det måndagar och tisdagar= fynddagar

– En bra sajt som har koll på loppisar och second hand butiker är Vintagekartan.se.

– Bli inte avskräckt av mycket saker och lådor som står huller om buller. Det är här du kan fynda de bästa sakerna, ge det tid och leta, lyft på lådorna. Oftast de bästa loppisfynden hittar du där det är som rörigast och som mest saker.

– Försök att se bortom färgen på vissa föremål och titta på formen istället, för färgen kan du enkelt ändra med hjälp av annan färg.

– Gå in på loppisen med ett öppet sinne och se om du kanske kan använda prylen till något annat än vad det egentligen är avsett för. Allting behöver inte vara användbart, det kanske bara kan vara udda och roligt.

– Gå på din egen känsla och köp det som du tilltalas av, inte vad alla andra tycker.

Helena står bakom DIY-bloggen Mormorsglamour här på Sköna hem. Kreativiteten flödar i Helenas blogg, kika in: Mormorsglamour

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!