15 vackra mattor – från budget till lyx

Märk väl, det finns ett smörgåsbord av vackra mattor därute. Kelim, Ikat, bambusilke, flätade fransar? Fluffig rya eller kort lugg? Här är några av våra favoritmattor i alla prisnivåer.

15 vackra mattor just nu – från budget till lyx

1. Silkeslen matta i underbar stormgrå färg

Lyxig matta från Classic collection i härliga färgen Stormy weather med handklippt geometriskt mönster. Mattan är vävd i silkeslen tencel, som är ett botaniskt lyocellfiber gjort av eukalyptusträd. Säljs i flera färger hos Bondeco, läs mer och köp här.

mattor – grå/blå luggmatta med geometriskt mönster från classic collection

2. Monokrom trasmatta i 2019:s trendnyanser

Bomullsmattan Chindi från danska Bungalow (75 x 300 cm) är handgjord av rester från modeindustrin. Finns i många vackra färger hos Bondeco, läs mer och köp här.

Vackra mattor just nu – trasmattan chindi från bungalow med fransar i samma färg; grå, rosa, senap, marinblå, ljusblå

Foto: Bjarni B Jacobsen Fotografi

Vackra mattor just nu – trasmattan chindi från bungalow med fransar i samma färg; grå, rosa, senap, marinblå, ljusblå

 

3. Fluffig och lyxig matta med unikt fall-svall

Vem vill inte mysa ner tårna i ryamattan ”Shaggy smoky rose” från Layered? Mattan är vävd av ull som placerats under vatten i naturliga vattenfall för att få sitt levande utseende. Shaggy säljs i flera färger och storlekar, läs mer och köp här.

matta snygg ryamatta rosa ull shaggy layered

4. Ikatmattor i dina önskefärger & mönster

Glowbs vackra, handknutna Ikatmattor ”Parklane” är inspirerade av traditionella Ikat-mönster och skräddarsys efter dina önskemål om färger, mått och mönster. Mattorna görs i bambusilke eller handspunnet ull. Den här färgsättningen heter ”Desert”. Läs mer och köp här.

Snygga mattor just nu – Glowb parklane ikatmatta som skräddarsys efter önskemål.

5. Naturnära och gedigen matta i ull

Ullmattan Abisko är en nyhet från Himla med charmigt flätade fransar. Meleringar i ullgarnet skapar levande skiftningar i den naturbruna mattan som finns i flera storlekar hos Bondeco, läs mer och köp här.

mattor tips vackra himla abisko brun ullmatta taupe

Foto: Himla

6. Rund jutematta passar varje hem!

Jute är ett material vi inte kan få nog av. En rund jutematta är lika snygg i hallen som i finrummet. Den här enkelt svarta nyheten från svenska Dixie heter ”Ella”, Ø 125 cm, och säljs hos Bondeco. Läs mer och köp här.

matta vackra tips rund jutematta dixie

 

7. Klassiskt mönster i hypermodern matta!

Silvriga mattan ”Key PET” från Classic collection är inspirerad av antika, grekiska mönster och gjord av återvunna pet-flaskor. Applåder för det! Det handklippta mönstret är skönt taktilt. ”Key PET” finns i flera färger och storlekar hos Bondeco, läs mer och köp här.

Snygga mattor just nu – matta i grå/silver med grekiskt mönster

8. Brända toner i stilrent kelimmönster

Blockfärgade ”Merge” kelimmatta från Ferm living kombinerar vävningens gedigna hantverk med trendig design. Ullen är handfärgad, vilket ger färgskiftningar som gör alla mattor unika och extra vackra. Säljs hos Royaldesign, läs mer och köp här.

Tips på vackra mattor: Ullmatta Kelim Merge från Ferm living med blockmönster i brända toner.

9. Lyxigt ruffs – ny version av ikonisk ryamatta

Lekfulla mattan Ines är formgiven av Maja Johansson för Kasthall. Ines handtuftas med volym av grövre ullgarn och lin, med kontrasterande yta i låg bouclé och är syster med Kasthalls ikoniska ryamatta Moss. Tidlös, elegant och excentrisk. Säljs hos Nordiska galleriet, läs mer och köp här.

matta kasthall_ines_moon

10. Art deco-mönster för elegant look

Layereds glansiga ”Entrance” i handtuftad, midnattsblå viskos är inspirerad av Art Deco-epokens eleganta linjer. En matta som gör att varje rum känns luxuöst. Läs mer och köp här.

matta blå mönster tips layered

Foto: Erik Lefvander

11. Znygg zebra!

Zebramattan är en superknep för att att ge rummet massor av karaktär. Här har en kohud fått zebramönster (prisvärt feeling av äkta!) Mattan mäter 200 X 220 cm och säljs hos Ellos. Läs mer och köp här.

matta zebramatta zebbe ellos tips

12. Som ett vattenfall under fötterna!

Ikeas mjuka matta ”Sönderöd” med tät, tjock lugg skiftar i nyanser från midnattsblått till turkos. Den är både slitstark och fläcktålig eftersom den är av gjord av syntetiska fibrer (170 x 240 cm). Läs mer och köp här.

matta sönderös ikea lågupplöst

13. Perfekt matta till vinterns sammetslook!

Funderar du på en fåtölj i sammet? Eller kuddar? Matcha med skimrande luggmattan ”Blanka”, Ø 150 cm från Åhléns! Den ljunglila färgen går fint ihop med vinterns hela palett av trendfärger! Läs mer och köp här.

matta rund åhlens blanka rosa sammet

14. En hyllad klassiker som alltid är rätt!

Flerfaldigt prisbelönta Lena Bergströms ullmatta ”Björk” för Design House Stockholm är en stilren klassiker som passar precis hela hemmet. Den mjuka läderkant för tankarna till följsam björknäver. Finns i flera färger och mått hos Svenssons i Lammhult, läs mer och köp här.

matta björk designhouse stockholm

15. Trasmattan deluxe!

Den svarta varpen och det Missoniflirtande mönstret ger Finlaysons trasmatta ”Rug rags” en vacker finnish. Mattan är vävd av återvunna gamla textilbitar på vävstol – precis som trasmattor ska. Säljs hos Bondeco, läs mer och köp här.

matta vackra tips finlayson trasmatta

Läs mer:

29 snyggaste kuddarna just nu att pimpa soffan med! Ny look i vardagsrummet: 44 snyggaste sofforna, fåtöljerna & puffarna 15 snygga bäddset vi vill somna i just nu!