Sköna hems Konstklubben – redaktionens val

Här har Sköna hems redaktion valt ut sina favoriter i Sköna hems Konstklubben!

Klicka på bilden för att komma till verkens köpsida

”Vad har hänt här? Det är mystiskt och lockande”

”Min favorit bland alla vackra och häftiga konstverk i Sköna hems konstklubb är Det ljus som delats av superbegåvade Kristina Bength. Jag fascineras av det gåtfulla, tomma rummet… Vad har hänt här? Det är mystiskt, vackert och lockande, på ett sätt som för tankarna till min stora idol Edward Hopper.”

Claes Blom, Chefredaktör 

”Drömskt och tydligt på samma gång”

”Min personliga favorit är Cilla Ramneks seriegrafi Sakerna, svängrummet 1. Multikonstnären Cillas illustrationer väcker massa tankar, hon arbetar gränsöverskridande och jag tycker hennes grafiska former är drömska och tydliga på samma gång. Jag sugs in i dem!”

Cecilia von Mentzer, Redaktör

”En plats för romantisk mysticism”

”Laboratorium har alltid fascinerat mig, i min fantasi mer som en plats för romantisk mysticism än strikt vetenskap. Något jag tycker understryks av den magiskt blå färgen och den märkliga stenen i Cecilia Ömalms verk Vitriol. En bild som gärna får tillföra lite hemlighetsfull känsla till mitt hem.”

- Li Winther, Redaktionschef

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

”Ett stjärnskott att hålla ögonen på”

Malin Gabriella Nordin är ett stjärnskott att hålla ögonen på! Orädd, fantasieggande och iögonfallande spännande är hennes rika värld av former och färger. The traveller ​är ett smycke på väggen, och en frisk fläkt i interiören hemma nu när våren – den stora nystartens tid – är här.”

Anna Ekdahl, Redaktör

”Jag dras till de vackra nyanserna”

”Min favorit är Ängen av Annette Hammarén. Verket vaggar mig in i en drömsk värld och inger ett lugn. Jag dras till de vackra nyanserna som skapar en magisk harmoni. Den blir pricken över i:et i mitt vardagsrum.”

Marita Jemdahl, Art Director

Se och köp alla Konstklubbens verk här!

Detta är Sköna hem Konstklubben

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!