Småländsk gothromantik

Det är en svår balansgång för Ludvig Löfgren, Kosta Bodas ny­skapande formgivare. När hustrun Åsa Jungnelius ställer shopping­samhällets kvinnliga artefakter på piedestal, laddar han glas­massan med en mix av vår tids populärkultur och 1800-talets skräck­romantik. Resultatet är humoristiskt, lite otäckt vackert och tillräckligt grovt för att formgivaren inte ska falla pladask i kitschdiket.

– En kombination av Familjen Addams och Guns N’ Roses, kommenterar han sina nya vaser med jätterosor och hjärtkuddar – inspirerade av den s k old school­-genren inom tatueringstekniken – samt dödskallar i cylinderhatt. Hans ljuslykta i form av en dödskalle är för övrigt en av Kosta Bodas bästsäljare, populär både hos svartklädda gothare och medicinare; skallen är rätt lik i sin avbildning och Karolinska sjukhuset har köpt in ett antal som gebortspresent. ­Ludvig Löfgrens inredda rum på nyöppnade glashotellet i Kosta är också enligt uppgift det mest bokade. Lite rysarkittling på semesterresan således.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!