Trend 2010

Matt sammet och grovt ylle intill blankt siden. Krom, glas och högblanka möbler på gedigna trägolv. Tidens tecken är en berättelse om strukturer och ytor i nya föreningar, om oväntade färgkombinationer och om klassiker som stämmer träff med det allra senaste.

Glittrande reflektion

Glamouröst, filmiskt och scenografiskt – med vurm för gångna stilepoker inreder vi med dagsfärsk art deco. Här är bekvämt och ljussatt à la Hollywood då det begav sig. Med hjälp av siden, sammet, silver och glas reflekteras den tid som flytt.

En mildare minimalism

En längtan efter vitt ger ett ljust matrum. Dagens minimalism är mjukare och varmare, men fortfarande lika lugn att vistas i. Lackerade stolar, blankt golv och hård marmorskiva är ett litet brott i det vänligt inbäddade. 

Blå mix

En stram och sammetsmjuk soffa, två avslappnade fåtöljer med sömmarna utåt, en trasmatta av jeanstyg och en galet slingrande krumelurtapet – signerad Vivienne Westwood – blir en helhet i klassisk inramning. 

Att mixa är rätt.

Exotism & modernitet

Det är i mötet med traditioner som moderniteten syns bäst. Ett ljust furugolv och en exotisk tapet med hela världen utvecklad, ger basen i vårt arbetsrum. Rotting och skinn blir mjuka kontraster till det strama och asymmetriska.

Färgfavoriter från 1980-talet

I hallen välkomnar 1980-talsfärgerna lila och rött – som blir 2010 med hjälp av en gul prick. Samtidigt ligger mattan tryggt på golvet; den överlever alla tillfälliga trender. Dessutom sätter den tonen för rummets matta, dova kulörer. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!