Tanke och funktion

En skurborste med formen av ett kors? Ska man hänga den på väggen eller skura golvet med den? För den ­Londonbaserade och svenskfödde formgivaren Patrik Fredrikson handlar formgivning både om tanke och funktion. Vad man väljer att använda skurborsten till får man naturligtvis avgöra själv.

Patrik har representerat svensk design på en rad utställningar utomlands. Bland hans mer välkända produkter finns det roliga ljuset där både ljusstake och ljus är gjorda av vax – samt det ovanliga soffbordet gjort av sammanhållen råkluven björkved. 

Just nu arbetar Patrik och hans partner, ­keramikern Ian Stallard, på en kollektion möbler för ­galleriet David Gill i London. Tidigare i år mottog de ­priset för möbeldesign av den engelska organisationen The arts foundation. Får man tro engelsk designpress är det här en svensk-engelsk formgivarduo att hålla ögonen på! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!