Undersökning visar att inspiration för ny inredning startar på semesterresan

Har du kommit hem från en resa med ny, härlig inredningsinspiration? Då är du inte ensam. I en ny undersökning svarade fler än hälften av deltagarna att de samlat på sig inredningsidéer på en resa.

Enligt en ny undersökning från bokningssajten Booking.com är vi väldigt benägna att samla på oss inredningsinspiration på våra resor. 18 500 resenärer deltog i undersökningen, och fler än hälften (56 procent) säger att de återvänder från sin semester och sitt semesterboende med sug efter att byta inredning i hemmet.

En tredjedel av resenärerna säger att de vill byta inredning hemma eftersom de vill ha en inredning som påminner dem om de fina upplevelserna de hade under semestern, och en av fem resenärer vill återskapa sina semesterupplevelser när de är hemma.

– Upplevelserna vi är med om när vi reser kan vara livet ut – oavsett om det handlar om minnena vi skapar, sakerna vi köper eller inspirationen vi kommer hem med. Intresset för heminredning sträcker sig över alla kontinenter, så varför inte få nya idéer och låta sig inspireras av ställena som vi bor på under semestern?, säger Pepijn Rijvers, Chief Marketing Officer på Booking.com, i ett pressmeddelande.

Och ja, det verkar sannerligen som om vi tar med oss inspiration från allt möjligt när vi varit på semester. Hela 44 procent av resenärerna som deltog i undersökningen låter sig även inspireras av den lokala designen för att inreda sitt hem. Den som är intresserad av design och inredning rekommenderas* att åka till:

Helsingfors (Finland)

Köpenhamn (Danmark)

Eindhoven (Nederländerna)

Graz (Österrike)

Milan (Italien)

Det finns ju även ett stort utbud av olika typer av boenden idag, och fyra av tio resenärer säger att de ser semestern som en möjlighet att bo på nya ställen som inspirerar dem att fräscha upp inredningen hemma. De mest populära bostäderna är hyrda bostäder, som till exempel villor och stugor. 34 procent säger att de väljer dessa unika boendealternativ för den inspirerande inredningen, jämfört med 25 procent som väljer hotell av samma anledning. Nästan hälften, 47 procent, säger att de skulle välja att hyra en bostad över hotell för att uppleva unik eller ovanlig heminredning.

*Det här är de topprankade resmålen bland 1 021 resmål, som rekommenderas för designintresserade av 237 264

Booking.com-resenärer från hela världen.

Maxa vinsten när du säljer!

8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning

Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!

Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!