Välkommen till baksidan

”Välkommen på en upptäcktsfärd genom vårt Sverige som det verkligen ser ut” skriver Magnus Eriksson och Jesper Lewén på sin webbplats, www.detsannasverige.se.

Hit skickar folk in bilder från hela landet, och visst, det ena ser tristare ut än det ­andra. 

Trodde du kanske att att vi bor i ett helt, rent och väl underhållet land? frågar de sig, ”att betong, smuts, rost, klotter och allmänt förfall är förbehållet en och annan förort till storstäderna? Då kan du bli tvungen att tänka om. För det är så här det ser ut.” 

Magnus och Jesper menar att bilden av vårt land skapas av välutbildade och välbeställda människor ”som hellre äter sushi än varm korv och, när det är dags för en fika, beställer en caffelatte på en coffee shop”. Men, påpekar de, för varje inglasat köpcentrum finns det tusentals kommersiella byggnader i gravt förfall och för varje coffeeshop hundratals fik där man inte kan stava till espresso macchiato.

Syftet är att ”slå tillbaka mot den skeva bild av Sverige som vi dagligen serveras”; men besökarna på webbplatsen är av olika mening: Flera applåderar den alternativa Sverigebilden, andra provoceras och jämför med hur det ser ut i andra länder (”mycket värre”). 

Och en person skriver: ”Alla bilder visar ju på platser som används, har använts, platser med en massa historia. De visar ju att det är liv i Sverige heja heja!”www.detsannasverige.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!