Vanliga Ikea-mattor – hemligheten bakom kostymerna i “Game of Thrones”

För att vara en av världens dyraste tv-serie att producera, med omkring tio miljoner dollar per avsnitt, är det ganska överraskande att kostymörerna vänt sig till Ikeas mattavdelning för att hitta rätt material.

Game of Thrones är en av HBO:s allra dyraste produktioner någonsin och runt 90 personer designar, syr och skapar kostymerna till alla karaktärer. Med en så stor budget är det ganska skrattretande att de ibland går till Ikea för att roffa åt sig mattor att använda i en del kostymer som ska se ut att vara genuin päls.

– De här pälsarna är egentligen Ikea-mattor, berättade kostymdesignern Michele Clapton för en publik på Getty museum i Los Angeles förra året, enligt Quartz.

För att få till den rätta looken och bli av med minsta lilla misstanke om att kostymerna egentligen var gjorda av material från den svenska möbeljätten har de klippts till, rakats, färgats och sen genomgått starka behandlingar. I slutändan ser de ut att vara äkta, rå och sliten päls som kostymörerna vill, skriver Quartz.

Michele Clapton har vunnit tre Emmy-priser för sitt jobb i de fem första säsongerna av serien men tog sedan en paus. Nu är hon tillbaka och har designat stora delar av kostymerna i den pågående säsongen.

Det vi undrar nu är så klart: Vilken Ikea-matta är det som fått agera fuskpäls i serien? Rösta här nedanför!

 

Investera i dig själv – följ med oss till Mallorca i höst. Dansa, yoga, träna,

meditera, stärk självkänslan, sola och ha kul. Kom hem med massor av ny energi och inspiration.

Det blir en vecka med ett fullspäckat program där du får testa massor av rolig träning, träffa nya vänner och få många nya insikter. Både du som är nybörjare och du som är mer van vid att träna kan vara med, det finns något för alla!

Klicka här eller på bilden för att läsa mer!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!