Världens vackraste anka

”Inte den mest kände, men ­definitivt en av de viktigaste.” Så beskriver firma Georg ­Jensen silversmeden Henning Koppel som man ­lyfter fram i den nysatsning som i år genomförs. En varmare och mer hemlik butiksinredning samt ett större ­fokus på det skandinaviska arvet blir nu nycklarna till den internationella publiken.

– Vi ska förankra oss mer i vårt eget arv, säger nye vd:n Ulrik Garde Due. Göra mer klassiska föremål och trycka in färre diamanter. Bling-blingfaktorn tappar världen över. 

Henning Koppel (1918–81) var skulptören som blev silversmed. Hans kannor i silver – mest känd är Den gravida ankan – kostar en smärre förmögenhet (170 000 kr), men har i höst för första gången satts i produktion i stål. Världens vackraste kanna kan på så sätt bli del av dukningen hemma hos en ung generation esteter. Priset är 3 450 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!