Växthuset sköter sig själv

Visst vore det bra om alla hade gröna fingrar? Att få små kryddplantor att växa och trivas ingår numera i köksvardagen.

De färska kryddorna – basilika, mejram, rosmarin, oregano, med flera – ger både smak och fröjd för ögat. Dessutom är flera av dem hälsosamma. Men det är inte alltid det vill sig.

Det lilla växthuset här ovan är en prototyp, presenterad här om året på Philips årliga design- och utvecklingsevenemang, Simplicity event. Här visar man hur långt ingenjörer och designers kommit, och utställningarna går ofta på turné världen över. 

Växthuset har en solcellspanel på sidan som ska driva den finurliga tekniken. Idén är att köpa färdiga jordkuddar med frön i. Kuddarna placeras i hållarna som känner av innehållet och på displayen visar vilken krydda som är på väg upp. Vatten fylls på i en behållare och växthuset vet själv hur mycket de respektive kryddorna behöver. Med andra ord: en perfekt miljö för den lilla kryddträdgården. 

När får vi se den i butikerna?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!