Vem vinner årets möbel 2011?

Sköna hem nominerar fyra starka personligheter till utmärkelsen Årets möbel 2011. I nästa nummer av Sköna hem – som finns i butik 17 mars – presen­terar vi vinnaren.

1. OBJECT av MATS THESELIUS OCH ANDREAS ROTH

Förvaringsenheten som konstverk och vitrin för vackra och dyrbara föremål har en historia som går tillbaka till 1600-talet. Här i samtida version, ett stycke kubistisk poesi i marmor, mässing, corian, glas och ek. Limiterad upplaga från Minus-tio. 

2. MAMA LOOK av ANNA KRAITZ

Mode och inredning går hand i hand, brukar det heta och den här möb­eln bär syn för sägen. ”Även en soffa är lite naken utan accessoarer. Den här lånade mitt bälte och mina mamelucker”, konstaterar formgivaren. Klädsel i tyg eller läder – och läderbälte. Från Källemo.

Foto: Lennart Durehed

3. WOOD av ÅKE AXELSSON

Den erfarne stolsmakarens nutida hälsning och hyllning till hans främsta inspirations-källa, Michael Thonet, skaparen av den klassiska böjträstolen. Lätthet och elegans i platt paket för montering av kund. Från Gärsnäs.

4. SPIN av STAFFAN HOLM

Lätt, stapelbar och ett alldeles eget uttryck med fascinerande snurrform på laminaten. ”Ett samtal mellan samtida design, tillverkningsmetoder och magin hos de gamla mästarna, som Eames, Bruno Mathsson och Alvar Aalto”, förklarar formgivaren. Från Swedese.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!