ANNONS

Innehåll från Cane-Line

Foto: SkovdalNordic

Så höjer du trivselfaktorn på uteplatsen – våra 7 bästa tips!

Kicka igång vårkänslorna redan nu genom att börja planera uteplatsen och alla mysiga stunder du ska ha där. Här får du lite inspiration på vägen!

1. Välj lättskötta utemöbler som passar vårt klimat

Tänk smart och bekvämt när du väljer utemöbler! De bör vara anpassade till vårt skandinaviska klimat och klara sig utomhus året om. Välj dynor som torkar snabbt så kan du njuta av din uteplats redan en timme efter ett skyfall!

Tips! Oändliga mängder tid är en utopi. Därför kan det vara en bra idé med lättskötta möbler som du bara behöver torka av emellanåt.

 Maximera din förvaring genom att välja Cane-lines smarta utemöbler. Peacock-stolarna går till exempel att stapla på varandra.

2. Smart förvaring ger mer plats i förrådet

Vi har redan konstaterat att du bör ha möbler som tål att stå ute året om, för att spara plats. Välj också stapelbara stolar för smidig förvaring. Går möblerna dessutom att använda inomhus kan du möblera om när andan faller på.

3. Använd textilier för en mer ombonad känsla på uteplatsen

Glöm inte att fixa myskänslan och slipp frysa när graderna sjunker på kvällen. Några plädar i kombination med fina dynor till möblerna gör stor skillnad. Inspireras gärna av årets trender. Sammet, silver och puderrosa är några inredningstrender som kommer starkt 2018.

Foto: SkovdalNordic

 Om du satsar på tidlös design och kvalitet håller utemöblerna livet ut. Cane-line fokuserar på kvalitet och funktion, för din bekvämlighet.

4. Satsa på kvalitetsmöbler som håller länge

Köp tidlösa kvalitetsmöbler, så håller de hela livet och du slipper tröttna. Istället kan du byta ut detaljerna – kuddarna, plädarna, krukväxterna osv – med jämna mellanrum!

5. Hämta inspiration från klassiska inredningstips

De flesta inredningstips som funkar inomhus går lika bra utomhus. Till exempel att möblera i nivåer för att undvika att din uteplats känns platt. Ett knep för att få till det: Se till att det finns något att fästa blicken på i ögonhöjd oavsett om du står eller sitter! Strössla gärna med fina lyktor, ljusslingor och levande ljus. Det ger en drömmig känsla när skymningen kommer.

6. Gör uteplatsen till ett eget rum

Genom att avgränsa uteplatsen på olika sätt får du fram en rumslig känsla ger ett ombonat intryck. Häng vimplar i träden, spänn ett tygstycke över platsen eller låt kreativiteten flöda fritt. Det unika och personliga är en till trend i år, så våga välja det du själv gillar.

Utgå från dina olika behov när du planerar uteplatsen. Kanske ska du skapa olika små öar för olika tillfällen?

7. Skapa öar för gemenskap

Skapa utrymme för flexibilitet genom olika platser för olika behov. Kanske vill du ha ett matbord med bekväma stolar för mysiga sommarmiddagar. När du istället vill läsa eller dricka kaffe passar bekväma fåtöljer och ett lågt bord bättre, och ett par solstolar är aldrig fel när du vill slumra en stund i solen.

Vill du få fler tips på hur du kan inreda din uteplats med exklusivt designade trädgårdsmöbler? Här hittar du inspirationen du behöver.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Cane-Line och ej en artikel av Sköna hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!