Snygg förvaring för småsaker - skapa ett stilleben

Ett stilleben i sovrummet är ett enkelt sätt att få ordning och reda och skapa ett personligt blickfång med dina utvalda favoriter. Här är inspiration oavsett vad du har för stil!

För att skapa ett stilleben i ditt sovrym, utgår från en yta som du vill lägga fokus på. Det kan vara ovansidan av en byrå, ett sminkbord eller kanske sängbordet - antingen hela ytan eller bara ett mindre hörn. Plocka fram sakerna du verkligen tycker om och börja experimentera. Bra att tänka på är att välja olika material, form och färg för att få en lyckad kombination.

Mer stilrent blir det med tonvikten på silvertoner som här ovan, men guldarmbandet kring parfymflaskan blir en fin brytning.

Här är en läderbricka grunden för ett stilleben i svartvitt som får liv tack vare mängden olika former och material.

En mer romantisk boudoirkänsla får du med inslag som pärlhalsband,  parfymflaskor och färska snittblommor. Parfymflaskor i olika höjd blir  ofta fina när de samlas på en liten bricka eller ett fat.

Foto: © Emma Lee 2012

Vissa stilleben ser ut att ha uppstått av sig själva - boken du läser just nu och kaffekoppen från i morse kanske hamnade exakt rätt?

Blanda gärna in lite oväntade element som bryter av, som här där kuddarna ger mjukhet åt glaset och metallen. Du kan göra något liknande med dina stickade tröjor eller extrafiltar om inte just kuddar känns rätt för dig.

Foto: © Emma Lee 2012

En bra grund kan vara att plocka fram en lite oväntad möbel och ha som grund för ditt stilleben. En nött lagerhylla, en gammal pall eller en antik fågelbur är bara några förslag, du har säkert något användbart om du tänker efter.

Se gärna ditt stilleben som ett skyltfönster för dig själv - visa dina favoritsaker, det som verkligen är du! Och missa inte chansen att få ordning på småsakerna. Dina örhängen, ringar eller armband blir vackra i en fin ask eller läderbricka.

Mer inspiration för stilleben och hur du ska tänka för att skapa harmoni finns i Add Simplicitys Feng Shuiskola där Jannice gjort ett helt avsnitt om just stilleben.

Se här vilka skrivbordsstilleben vi hittat!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!