Med sommaren kommer värmen och så även myggor och andra små inkräktare in i sovrummet. Därför kan det vara en bra idé att investera i ett myggnät. Här är flera vackra och inspirerande sätt att fästa upp ett myggnät på.

1. Inred med myggnät på loftet

För dig som har högt i tak där hemma eller kanske till och med en massa rymd uppe på vinden eller loftet så kan det vara vackert att inreda det rummet och göra om till ett inbjudande sovrum. Lägg madrassen mitt på golvet och strunta i en sänggavel om du vill, det ger ett mjukare intryck. Och, ju högre upp myggnätet sitter desto mer effekt.

inred med myggnät i sovrummet

Bildkälla

2. Bjud in till ljuva drömmar under ett myggnät upphängt i takets bjälkar

Även här kommer en idé för dig som har högt i tak där hemma och dessutom har takbjälkar i rummet. Vira in det tunna myggnätet i takbjälkarna, fastnar inte nätet så kan du binda fast det med snören i samma nyans. Variera gärna för att hitta precis din stil i sovrummet. Visst ser det här sovrummet väldigt inbjudande ut?

dröm sött i säng med myggnät

Bildkälla

3. Gunga dig till sömns i en svävande säng omringat av ett myggnät

Har du överdrivet mycket plats där hemma eller kanske bor på en gård eller har en sommarstuga kan det här vara ett unikt men vackert alternativ om du är i behov av ett myggnät i ditt sovrum. Bygg en egen svävande säng och häng upp den i taket. Klä därefter ett myggnät runt den. Visst vill man bara krypa till kojs när man ser den här bilden?

svävande säng med myggnät

Bildkälla

 

4. Skirt och elegant med myggnät

Sy fast ditt myggnät på ett litet tak, och vips en säng som passar vilken bohemisk prinsessa som helst!

bohemisk säng med myggnät

Bildkälla

5. Myggnät skapar en bohemisk känsla

Ett myggnät är inte perfekt. Lite skirt skrynkligt och egentligen lite opassande sådär. Passar dig som gillar den bohemiska stilen alldeles extra.

stanna i sängen under myggnätet hela dagen

Bildkälla

6. Myggnät + ljusslingor = magi!

Mixa in en ljusslinga i ditt vita myggnät och häng över sängen i sovrummet. Blir hur mysigt som helst när det börjar mörkna utomhus.

myggnät ljusslinga över sängen

Bildkälla

7. Häng upp draperade längder av tyg från taket

Vill du inte ha ett klassiskt myggnät över din säng så kan du alltid hänga upp olika tyger i olika höjd. Varför inte använda gamla lakan eller gardiner som inte passar in någon annanstans?

artilleriet sänghimmel myggnät

Bildkälla

8. Bädda med myggnät utomhus under bar himmel

Ibland kan det vara svalare att sova utomhus under stjärnorna. varför inte bädda upp en slags säng i gröngräset med filtar och fårskinn och omslut sedan den med ett myggnät.

bädda utomhus med myggnät

Bildkälla

9. Det ljusa tunna myggnätet passar även i färgklädda rum

Även om man kan tro att ett myggnät ser bäst ut i ett ljust sovrum så är det faktiskt minst lika snyggt att bädda sängen (med myggnät ovanför) i ett färgglatt rum.

myggnät blå väggar i sovrummet

Bildkälla

 

NUVARANDE 9 vackra sätt att inreda ditt sovrum med skira myggnät!
NÄSTA Klassisk Östermalms-våning med inspiration från Estée Lauders barnbarn (!)