Sköna hems expert svarar. Så platsbygger du en walk in closet. Även inspiration kring walk in closets.

Fråga

Hur bygger jag en ”walk-in-closet”?

I anslutning till mitt sovrum har jag ett gammalt trapphus som jag disponerar (en full våningshöjd), det är vackra vita stenväggar och med originaltrapp i sten från 1907. Jag skulle vilja bygga om denna biyta som i dag bara används till småförvaring till en ”walking closet”, med en längsgående garderobstång som följer den nästan cirkelformade väggen.

Vad är en bra lösning för att få till både ett hyllplan och en garderobsstång som följer den svängda väggen? Vilket material bör jag använda för stången? Jag vill helst ha en hård stång längs hela väggen, men har även funderat på att använda rep (tågvirke) som mer ekonomisk lösning.

Jonatan

Svar

Jag tycker att den enklaste sättet att utnyttja utrymmet på är att fästa flera korta stänger i väggen. De är enkla att fixa och kan köpas på många olika  ställen. De finns varianter som är cirka 250 mm långa i rostfritt stål. Du skulle kunna ha flera sådana varianter, men tänk på att hålla avståndet mellan dem så att det finns plats för kläderna.
För att bygga hyllor (utan att det kostar för mycket) kan du mäta upp rummet och ge måtten till en snickare som kan såga till plan i mdf-board som du själv kan måla. På golvet skulle jag lägga en heltäckningsmatta, det ger mer en ”walk-in-closet-känsla”.

Anna Montagut

För fler tips kring walk in closet, läs vidare:

Walk in closet att drömma om

Organisera din garderob

Förverkliga drömmen om en walk in closet

Välinredd walk in closet

Galleri: Walk in closet

Kan jag få min walk in closet?