"Jag gillar att mixa, ta risker. Och varje period i mitt liv ska lämna spår", säger inredaren Virginia Maissen om sitt gröna och detaljrika hem.

Virginia bor tillsammans med sin två söner i en våning i Zürich. Här är hennes inspirerande gröna hem, fyllt med personliga detaljer, designklassiker och vintage.

Vardagsrum

Tidlöst klassisk soffa för att kunna anpassas till förändringar i inredningen. På väggen emaljarbeten med motiv från Afrika, köpta i New York. På 50-talsskåpet i valnöt, från Knoll, en keramiksamling från samma period. Satsbord av Gianfranco Frattini.

Sextiotalsfåtölj och Minottisoffa i kontrast till gröna väggar och våningens originalarkitektur. Inramningen kring dörren är typisk för Schweiziska våningar i början av 1900-talet.

Matsal

Bord och stolar 60-tal, tapeten äkta vintage, antika koreanska apoteksskåp och en turkisk matta. Taklampan är Verner Pantons Seashell.

Gröna detaljer

Det stoppade hjärtat är en målning av Andreas Dobler.

”Arrangera alltid föremålen i grupper, det blir blickfång och skapar ett lugn.” Här låter Virginia Maissen muranoglas i fjärilsfärger förstärka de äkta fjärilarna i glas och ram, inhandlade i Brasilien.

Sovrum

Rullgardinen ovanför sängen, med marockanskt lapptäcke, är gjord av en gammal Frankrike-karta. Collaget av målningar och privata fotografier på väggen representerar olika perioder i Virginias liv.

Publicerad i Sköna hem nr 3, 2014.

Läs också:

Pampigt hus till salu – du kan aldrig gissa vad som finns på vinden…

16 smarta lösningar för små badrum

8 smarta tips när du ska inreda ditt sovrum