Om man vill bekämpa mördarsniglar i trädgården är det dags att börja så tidigt som möjligt, gärna redan på våren. De här två knepen är både billiga och fungerar riktigt bra.

Bekämpa mördarsniglar med snigelfälla – petflaska och öl:

Med den här ölfällan fångar man mördarsniglarna och avlivar dem skonsamt. Det enda som behövs är en pet-flaska och något slags öl, det fungerar bra med billig folköl från mataffären.

Skär av flaskans topp och vänd den in i flaskan. Fyll på med lite öl och lägg flaskan på marken. Mördarsniglarna tycker om den jästa öldoften och kryper in i flaskan, men kan inte komma ut igen. 

Så bekämpar du mördarsniglar i trädgården.


Salta inte på mördarsniglarna!

Det finns ingen anledning att plåga mördarsniglar till döds. Dessutom är saltet inte bra för trädgården. Det hamnar i jorden och påverkar mikrolivet negativt. Undvik därför att salta och kalka på mördarsniglar.


Så bekämpar du mördarsniglar i trädgården.

Bekämpa mördarsniglar med snigelfälla – mjölkpaket, sprit och malt:

Den här fällan är något mer effektiv än den tidigare. Använd en tom mjölkkartong och häll i en blandning av vatten, maltextrakt och sprit.

Mördarsniglarna lockas av maltdoften och söker sig in i mjölkkartongen. Det går bra att använda både den nyare kartongen med skruvkork och den äldre varianten med papperspip – men bäst är den med kork eftersom andra sorters sniglar med hus inte kommer in genom hålet.

NUVARANDE Två effektiva sätt att bekämpa mördarsniglar (som är nästan helt gratis!)
NÄSTA 5 kvistar som är minst lika fina som eukalyptusblad