En ljuslykta gör ingen sommar. Låt flera ljuslyktor sätta en fin och mysig stämning på uteplatsen i sommar. Här har vi valt ut 9 extra fina ljuslyktor i olika stilar, bland annat ljuslyktor i glas, mässing och bambu. Och det bästa av allt – alla 9 är precis lika fina utomhus som inomhus.

ljuslykta utomhus

En ljuslykta är en ljuskälla där lågan är innesluten, vanligen i en kupa av glas. En ljuslykta kan antingen drivas av olja, fotogen eller gas, men även vara hållare för ett stearinljus. Ja, hur en ljuslykta benämns är ingen direkt nyhet. Inte heller att en ljuslykta som ska placeras utomhus måste ha någon form av vindskydd för att hindra att ljuslågan blåses ut. Här har vi förslag på extra fina ljuslyktor som kan användas utomhus på altanen i sommar. För visst blir det alltid mycket mysigare med levande ljus, även utomhus.

9 fina ljuslyktor som är perfekta utomhus

LÄS OCKSÅ: 11 enkla tips till den härligaste uteplatsen

1. Oljelampa från Herstal är som en egen liten minieldstad mitt på bordet. Tänk mysfaktorn på uteplatsen! Finns hos Royal design.

oljelampa_ljuslykta

 

2. Vacker ljuslykta i mässing och med handtag i rep, från Nordal. Passar lika fint utomhus som inomhus, antingen med blockljus i olika storlek eller vanliga små värmeljus. Finns hos Confident living.

nordal_ljuslykta

LÄS OCKSÅ: 10 trädäck som inspirerar till sommar och uteliv

3. Stor ljuslykta Veneto i krom från Herstal. Perfekt för ett ordentligt blockljus och lyser upp vilken uteplats som helst. Ljuslyktan finns även i svart.  Finns hos Royal design.

veneto_ljuslykta

 

4. Bamboo från Artwood är en ljuslykta i vintagestil, tillverkad i bambu. Sätter en rustik stil på uteplatsen, men passar lika bra inomhus. Finns hos Confident living.

artwood_ljuslykta

 

5. Ljuslykta (som egentligen är en måttbägare men passar alldeles utmärkt som vindskydd för ett blockljus till altanen) i design av Ernst Kirchsteiger. Finns hos Royal design.

ljuslykta_ernst

 

6. Rustik och dekorativ ljuslykta som för tankarna till the Hamptons härliga New England-stil, från Artwood och kommer i set om 2 stycken. Fint exempel på ljuslyktor som är lika fina med som utan ljus. Finns hos Confident living.

artwood_stars_ljuslykta

 

 

7. Ljuslyktan heter Oval oak och är designad av Anton Björsing. Ljuslyktan påminner lite om en glaskupa, och kombinationen glaset mot ljusbrickan i ek är lyckad. Finns hos Royal design.

oval_oak_ljuslykta

 

 

8. Klassisk ljuslykta i klassisk design, perfekt till uteplatsen. Finns hos Confident living.

nordal_mercado_ljuslykta

 

 

9. Brun ljuslykta tillverkad i bambu från Artwood. Finns hos Confident living.

artwood_bamboo

Artikeln innehåller köplänkar.

cecilia-ohrn-byline

 

image (2)

Res med oss på Sköna hem – klicka på bilden för att läsa mer!

 

NUVARANDE 9 fina ljuslyktor som sätter stämningen utomhus i sommar
NÄSTA 7 presenttips till mors dag (om du vill överraska med annat än blommor!)