Växthuset, som är mer som ett orangeri ligger på skåneslätten. 40 kvadratmeter av porlande vatten, marockansk mosaik och massor av växter och vackra saker.

Ett växthus är ett drivhus i glas eller plast, och dess egentliga användningsområde är att under kontrollerade former driva upp plantor av olika slag. Ett orangeri är ett uppvärmt växthus för övervintring av olika växter som behöver värme och fukt året runt. Både växthus och orangeri kan även användas inredas för att användas i sociala sammanhang.

Växthus byggt mot en vägg – fin inspiration

Växthusets entré

Entréns formspråk är strikt symmetriskt med urnor, växter och trädgårdsting ordnade kring orangeriets dubbeldörr. Innanför skymtar järnkaminen från danska Christiania. Växthusets interiör
Franska järnsängen med quiltat överkast inbjuder till slappa stunder i det gröna. Kuddarna kommer från Olsson & Jensen. I krukorna växter som murgröna, myrten och oxalisklöver.
Som en naturaliesamling med växter och vackra ting i förening. Från takets trollhasselgren hänger små vaser med blommor. Växthusets exteriör
Ägaren samlar på vattenkannor och gillar särskilt de låga franska modellerna.
Blå blommor, som agapantus, passar fint till grusgångarna och trädgårdsmöblemanget av järntråd från ett litet företag i Osby.
I de järnskadade odlingskvarteren odlas grönsaker bakom en frans av buxbom. Den smala vattenrännan skapar lite dramatik i det lantliga.
Botaniska tryck och såkrukor av tidningspapper understryker växttemat. Publicerad i Sköna hem nr 9, 2014. Läs också: 25 fantstastiska växthus (varning för sommarhärliga bilder) Skapa buketter av höstens blommor och blad Sensommar i trädgården