Dags för årtidsskifte i hemmet. Ut med det krispigt vita och in med det mjuka mörka. Här 11 utvalda inredningsdetaljer som passar extra fint i höst.

1. Doftljus
Efter sommarens naturliga dofter med öppna fönster och dörrar börjar suget efter doftljus komma så smått. Ett doftljus med en liten murrigare doft passar fint i höstrusket. Detta från Victor Vaissier doftar av pinjeträd med inslag av skogsblomster. Mmmmm….

doftljus

Köp här.

2. Fårskinn
Ett ofriserat och långhårigt fårskinn, som gjort för att sticka ner fötterna i, eller för att värma stussen i soffan. Fårskinnet sprider inte bara värme och mys, det är en vacker inredningsdetalj likaså.

farfall

Köp här.

3. Ullfilt
Klassisk och minimalistisk ullpläd från Klippan. Tillverkad i 100% lammull gör den till en garanterad värmekälla i soffan.

ullfilt

Köp här.

4. Prydnadskuddar
Åh, en midnattsblå kuddhög i soffan är precis vad som behövs i höst! Kuddfodralen från Mille Notti i djupblå sammet kommer göra vilken soffa som helst rätta.

sammetskuddar

Köp här.

5. Sängkläder
När hösten kommer vill vi ha lite mörkare uttryck, även i sängen. De vita krispiga påslakanen får stå åt sidan för mörkblått linne. 

sangklader_linne

Köp här.

6. Stämningsfull belysning
Små eller stora ljuskällor i alla skrymslen och vrår är det bästa sättet att höja stämningen i ett rum. Dessa små bordslamporna är som blockljus men ändå inte. En nätt liten trio i mysbelysning, där ljuskällan är ledlampor.

belysning_ledlampor

Köp här.

7. Temugg
Att dricka te hör hösten till. Att dricka te i petrolblå stengods från Höganäs känns extra lyxigt, därtill det eleganta lilla fatet i ek som sätter pricken över höstkänslan.

temugg

Köp här.

8. Keramikvas
En keramikvas i höstfärger där motivet påminner om himmel och hav. Vacker som dekoration både med eller utan blommor eller blad.

keramikvas

Köp här.

9. Tallrik med höstmotiv
En klassiker från Rörstrand formgiven av Sigrid Richter, Eden tallrik i rektangulär form, perfekt för en (eller flera) portion äppelpaj!

hosttallrik_rorstrand

Köp här.

10. Sammetsgardiner
Sammetsgardiner ger en ombonad och mjuk inramning i rummet. Här veckbandslängder i grå sammet. Veckbandslängder ger de perfekta fallet, och sammet den perfekta tyngden. Välkommen höst!

gardiner_sammet_elllos

Köp här.

11. Ullmatta
Färgglad men i lite dovare färgskala som passar utmärkt alla dagar på året, men som ändå för tankarna till hösten. Mattan är handtuftad och tillverkad i 100% ull.

ullmatta

Köp här.

Artikeln innehåller köplänkar.

NUVARANDE 11 mysiga inredningsdetaljer som gör hösten extra härlig
NÄSTA Vill du bli bättre på att inreda? Spana in Sköna hems webbkurser i samarbete med Hildur Blad