En helgrå dröm i Göteborg. Inte en vit strimma så långt ögat når, utan enbart inredd i tre olika nyanser av grått från golv till tak. Och nyanserna? S-2500-N, S-5000-N och S-7000-N.

 

Vardagsrum

I vardagsrummet har 60-tals-typiska spaljeér och annat avlägsnats för rymd och öppen planlösning. Fåtöljer Le Corbusier, Pierre Jeanneret och Charlotte Perriand, dagbädd i design av Eileen Gray, takkrona av Gino Sarfatti och soffbord Bo concept. Grå målningen i fonden av husägarens syster. Golv av douglasgran från Dinsen.

Trappa

Golvet är öländsk kalksten och betong. Bysten är en present. Soffa Ikea.

Kök

Köksinredning och bänkskiva från Kvik, vitvaror Gaggenau.

Från vardagsrummet syns det avskalade köket med stort ljusinsläpp från ett generöst fönster.

Matplats

Matplats med vy över altanen. Bord från Bo concept, matstolar, Sol & luna och barnstol, Stokke. Ljusstakar, Iittala. Matta från Desyt.

Sovrum

Achille och Pier Giacomo Castiglionis ikoniska Arcolampa böjer sig elegant över sängen. Överkastet är ett underlakan i linne från Society, paislykuddar, Chhatwal & Jonsson. Sidobord, Hay, vas Ikea. Heltäckningsmatta Desyt.

Allrum

Det som tidigare var en trång och mörk källare har blivit en del av bottenvåningen med utgång direkt till poolen. Soffa från Ilva, kuddar, losis. Soffbord och kopparlampa av Tom Dixon. Matta i bambu från Desyt. Gunghästen är handgjord i Danmark.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2015.

Du kanske också är intresserad av:

Superknep för att hålla kökskranen skinande ren länge

Supercolla Villa Altona – Sveriges mest intressanta hus nu till salu

Engelsk slottsdröm med tinnar och torn till salu – i Småland

 

NUVARANDE Topprenoverat 60-tal – väggar och tak i en enda färg (det är inte vitt)
NÄSTA Supercoola Villa Altona – Sveriges mest intressanta hus nu till salu