Norska inredaren Karina Holmen har målat sin 1800-talsvåning i Oslo med dova mättade färger, närmare bestämt olika grader av gråblått i olika rum. Ett enkelt, men effektivt inredningstips!

Vardagsrum
Vintageskåp med mässingslampan Atollo av Vico Magistretti för Oluce, ugglelampa av Mette Fjørtoft Vågnes för Scusi. Filmaffischen är italienskt 60-tal. Akvariet är en födelsedagspresent som fungerar som dekorationsbelysning både med och utan fiskar.

Vardagsrum
Vardagsrummet krävde en blågrå soffa, detta är Andrea Parisios Lewis up för Meridiani. Soffbord Bowl, Mater. Uppe i bokhyllan lyser Crystal bulb lamp, Lee Broom, och Vox från Rubn lightning. De guldiga vägglamporna, typiskt 70-tal är arvegods.

Vardagsrum
Den cremevita kakelugnen med spegel ihop med fjällgetsfotografiet, av Henning Bock blir en härlig och kitschig mix.

Kök
Köksbänkten är utbytt till marmor. Ovan vinylspelaren hänger verk i blandteknik av Ingun Redalen White. Det lilla hästhuvudet i keramik är en gåva till ägaren.

Kök
Himmelsblå väggar i det luftiga köket, vackra fönster och avsaknad av väggskåp bidrar till luftigheten. Handtagen på Ikeaskåpen är från Neptune home, på skåpen en bänkskiva i marmor. Köksbordet är från Lauritz.com, och ommålat med båtfärg. Köksstolar från inredningsbutiken Eske i Oslo. Ljusstakarna är indonesiska från Rue verte plus i Köpenhamn.

Konst i köket
Brigitte Bardot i britten Conrad Leach tappning.

Hall
I hallen ett vintageskåp i rosenträ med blågrå vävtapet från Élitis och porträtt av dam i svart. Vägglampa i mässing från Restart Milano, blå vas Housedoctor. Den rosa taklampan från Ochre är romantiskt pastellig mot de grå väggarna.

Sovrum
Tavlan ovan sängen är av konstnären Ulf Dreyer. Ljuskronan ett gammalt frynd från Amsterdam.

 

Av: Charlotte Frey Svidén

Mer inspirerande hem på Sköna hem:

Välkommen hem till mönsterformgivare Emma von Brömssen

Det går inte att misslyckas med nyanser från Farrow & Ball!”

Hemma hos mönsterdesigner Lisa Bengtsson –”tapeter berättar vem du är”