Så putsar du fönster som ett proffs (det är inte så svårt som du tror)

Har du läst att man ska använda tidningspapper, ättika och annat märkligt för att rengöra dina fönster? Du är inte ensam. Men det krävs faktiskt inte särskilt mycket för att rengöra fönster som ett riktigt proffs.

Lägg allt du hört om avancerade hack och prylar åt sidan. Allt du egentligen behöver för att få skinande rena fönster är:

1. Vatten

tvätta fönster vanligt vatten

2. Diskmedel

tvätta fönster använd diskmedel

3. Trasa

tvätta fönster trasa inte tidsninspapper

Läs också: Så städar du effektivast

4. Skrapa

torka

Skrapa inte i sol och minusgrader (om du vill göra det enkelt för dig)

Tänk på att det är bra att tvätta fönstren när solen inte lyser, av den enkla anledningen att vattnet och tvättmedlet torkar snabbare och blir svårare att skrapa bort. Det är också svårare att rengöra fönster när det är minusgrader ute.

Använd gärna microfiberduk

Vad gäller trasa så kan du använda vilken som helst, i princip. Men en microfiberduk som är avsedd för speglar och fönster är bra då den inte luddar av sig. Luddet är också anledningen till att det sägs att man ska använda tidningspapper, men en duk är helt klart bättre.

Investera i en bra skrapa

När du köper en skrapa till rengöring av fönster så funkar egentligen vilken som helst, men det kan vara värt att investera i en riktig fönsterskrapa och inte bara en sådan man har i till exempel duschen. En bra skrapa tar bort allt vatten, samtidigt som den är enklare att föra fram och tillbaka över glaset.

Läs också: 6 vanliga misstag vi gör när vi städar badrummet

Dra uppifrån och ner

Att göra ett s-format drag (som riktiga fönsterputsare gör) är lättare sagt än gjort. Så försök dig därför inte på denna konst, utan skrapa enkelt uppifrån och ner.

NUVARANDE Så putsar du fönster som ett proffs (det är inte så svårt som du tror)
NÄSTA Flest annonser på Blocket på annandag påsk – passa på att fynda (eller sälja)!