Åtta ovanligt fina tvättstugor där både form och funktion får lika stor plats. Gott om förvaring, mycket arbetsyta och andra smarta lösningar. I dessa tvättstugor vill vi nästan bo (eller i alla fall ha)!

1. Lantlig dröm

Matta, mörka luckor, rutigt klinkergolv och tvättställningar i trä. Den här tvättstugan är en dröm för den som är svag för lantlig stil! De rustika bänkarna med öppen förvaring i stora korgar är ett enkelt och snyggt knep för att kopiera stilen. 

lantlig-tvattstuga-inspiration

Foto: Lina Östling

2. Förvara städprylar på knopplist

Jo, städ och tvättprylar kan vara fina! Särskilt om man förvarar dem så här. Stilrena knopplister i olika längder på olika höjder  blir både praktiskt och snyggt. Iris Hantverks knopplister är dessutom lätta att bygga ihop till en lång list om man är ute efter shaker-stilen. 

inred-med-knopplister-stadprylar-iris-hantverk

Foto: Iris Hantverk

3. Tvättstuga under snedtaket på vinden

Tvättstugan behöver inte ligga i källaren. Vad sägs om att utnyttja vinden till tvätt- och duschrum? Inspireras av det här fina rummet där varenda millimeter är snyggt utnyttjad. Ljusinsläpp från fönsterkupor, snedtak, platsbyggd förvaring och enhetliga färger och material gör att bekvämligheten är maximal  liten yta. Vitt är basen och mot grått klinkergolv och de mörka träskivorna blir intrycket både varmt och modernt. 

tvattstuga-pa-vinden-snedtak

Foto: PATRIC JOHANSSON

tvattstuga-under-snedtak-vind

Foto: PATRIC JOHANSSON

4. Tapetsera i tvättstugan!

Tvättstugan behöver inte vara stel och steril. Sätt den där tapeten som någon i familjen förnekar dig i ett annat rum, men som du bara älskar till döds i tvättstugan! Här gör en blomstrande tapet, kombinerad med grön glasmosaik ur serien Glas från Konradssons, miljön vardagsrumsligt hemtrevlig.

tvättstuga tapeter med blommor

Foto: Konradssons kakel

5. Mörkblå väggar och öppen förvaring

De blå tonerna på väggar och klinkergolv skapar en snygg helhet och gör verkligen den här tvättstugan till ett rum man vill spendera tid i. Vedums klassiskt vita luckor blir dessutom en snygg kontrast till det blå och den öppna förvaringen med lite lagom skrynkliga sängkläder ger härlig sekelskiftescharm.

tvattstuga-i-blatt

Foto: Vedum

6. Dölj tvättmaskinen bakom skjutdörr

Känns tvättmaskinen som en tråkig detalj? Dölj den bakom en skjutdörr! Ett annat knep är att hänga ett snyggt duschdraperi framför maskinerna. Eller förstås ett litet tygskynke om man vill skapa en lite mer gammaldags romantisk stil.

tvattmaskin-bakom-skjutdorr

5. Snygga luckor

Att satsa lite extra på en elegant lucka i sober färg lönar sig. Ingrid från Vedum döljer tvättmedel och strykjärn, och gör att rummet både ser ut, och är, genomtänkt. Vikta handdukar och fina tvättmedelsflaskor får gärna stå synligt i vitrinluckorna. 

tvattstuga-med-vitrinluckor-bankar

Foto: Vedum

6. Praktisk förvaring från Ikea

Hyllsystemet Algot från Ikea rymmer såväl flyttbara torkställningsdelar att hänga tvätt på, som vanliga släta hyllplan för allt annat. Tvättkorgar på hjul som blir lätta att flytta runt huset och sparar ryggen är också fiffigt!

Tvättstuga Algot från Ikea

7. Retrosnyggt med mintgrönt

Mintgrön förvaring tillsammans med det vackra cementgolvet. Ja, här vill man verkligen stå och vika tvätt hela dagarna! Smarta tvättkorgar på hjul och extra snygg förvaring för småsaker och tvättmedel höjer intrycket några snäpp till.

Inspiration på inredning i tvättstugan.
Bildkälla

8. Liten och kompakt tvättstuga

Trärent tillsammans med vitt är elegant och sobert. Det här är verkligen en kompakt tvättstuga där allt du behöver ryms föredömligt på en liten plats.

Inspiration på inredning i tvättstugan.
Bildkälla

5 snygga köp till tvättstugan

snygga tvattkorgar

Snygga tvättkorgar från Dixie, läs mer och köp här 

naturligt-tvattmedel,-ekologiskt
Lavendeldoftande tvättmedel med naturliga ingredienser, läs mer och köp här 

iris-hantverk-knopplist
Knopplist från Iris Hantverk, läs mer och köp här 

tvattstall-i-bambu
Tvättställ i bambu från Åhléns, läs mer och köp här 

linnevatten-la-bruket
Linnevatten från L:a bruket, läs mer och köp här