Foto: Ikea

Nu kan du sova över på ikea – testa sängen innan du bestämmer dig

(APRIL APRIL!) Rätt säng påverkar dig mer än du tror. En bra säng ger ökad livskvalitet samt bättre minne och koncentration. Detta tar Ikea fasta på och uppgraderar sina butiker med möjligheten att testa sängsortimentet under en hel natt, för att du ska hitta exakt den säng som är bäst för dig!

Spendera en natt på Ikea, vore inte det en spännande (och lite läskig) grej så säg! I sommar kommer den möjligheten att bli verklighet, och det är dessutom helt gratis (även om Ikea såklart vill få oss att köpa en säng...)!

Nästan en av tre upplever att de sover dåligt visar en undersökning som Ikea gjort nyligen. Lika många väljer inte heller säng efter sovställning, hur varm du blir nattetid, eller om du rör dig mycket i sömnen.

Ikea vill därför råda alla att verkligen prova sig fram till en säng som passar just dem och deras sovstil.

– Ett vanligt misstag är att välja en för hård säng och därför har vi kommit fram till att tidigare tips om att provligga en säng i minst tio minuter, ungefär vad man hinner med när man besöker våra varuhus, är alldeles för lite säger Erik Karlsson, sängspecialist på Ikea.

LÄS OCKSÅ: 23 sovrum från Ikea som vi verkligen vill sova i

Foto: Ikea

Ikeas sortimentet med olika typer av kontinentalsängar, resårbottnar och madrassbottnar är resultatet av många års arbete med kvalitet och hållbarhet för att kunderna ska sova gott. Och då vore det ju synd och skam om man råkar välja fel säng bara för att man inte haft möjlighet att provligga den tillräckligt länge.

Därför öppnar Ikea nu upp för möjligheten att provligga sängsortimentet under en hel natt. Ikea-varuhuset i Kungens kurva är först ut, där man under våren kommer bygga upp och inreda speciella moduler med möjlighet att stanna under natten. Servicen är helt kostnadsfri, men "roomservice" med frukost från restaurangen kommer finnas som tillval mot en kostnad.

LÄS OCKSÅ: 8 smarta tips när du ska inreda ditt sovrum

Foto: Sara Danielsson/Ikea

Så ja, varför inte slå två flugor i en smäll. Möjligheten att införskaffa exakt rätt säng, och få chansen att sova på ett Ikea-varuhus!

Sova-över-tjänsten på Ikea kommer öppna i Kungens kurva 1 augusti i år, och sedan löpande med mål att ha samma tjänst på alla varuhus i Sverige innan året är slut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!