Därför ska du alltid ha ett kaffefilter i botten på dina krukor

Foto: Christina Kayser Onsgaard

Hjälp dina växter att leva ett långt liv med hjälp av kaffefilter! Här presenterar vi tre sätt att använda kaffefilter till krukväxter inomhus.

Att använda kaffefilter till växterna är husmorsknepet nummer ett för dig som vill plantera och sköta dina blommor och växter lite mer bekvämt.

1. Kaffefilter när man skördar egna frön

Om du vill spara frön från dina växter hemma kan ett kaffefilter vara till hjälp. Plocka av frön och lägg dem i ett kaffefilter som du placerar på en mörk plats. Kaffefiltret absorberar fukt och gör så att fröna torkar snabbare.

2. Kaffefilter till omplantering av växter

När det är dags att plantera om en växt, lägg ett kaffefilter över hålet i botten av krukan innan du fyller på med jord. Då kan du enkelt plantera utan att spilla och jorden stannar på sin plats när du vattnar.

3. Kaffefilter för att behålla fukt i krukan

Behåll fukten med genom att lägga ett kaffefilter under innerkrukan i botten på ytterkrukan. På så sätt blir det fuktigt utan att det blir för blött och det minskar risken att rötterna ruttnar. Det blir luftigt, vatten kan rinna ut fritt, och jorden ligger kvar där den ska. Det ger dessutom jorden mer tid att absorbera vattnet. Kaffefiltret fungerar alltså på liknande sätt som lecakulor och stenar i botten på en kruka – men ett kaffefilter tar mindre plats!

Lär dig inreda med feng shui

 Feng shui-experten Jannice Wistrand lär dig hur du skapar harmoni, balans och god energi i ditt hem.

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

•  Psst! Feng shui fungerar på alla inredningsstilar och hem!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!