Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Jonas Gustavsson

Drömmigt hemma hos grundaren av tavelsuccén Mrs. Mighetto – kika in!

Hemma hos grundaren av Mrs Mighetto är färgskalan är vackert dov och känslan organisk – och självklart är barnrummen drömmigt inspirerande. Välkommen in i familjen Mighettos ljuvligt ombonade hem.

Det tog inte lång tid för makarna Mighetto att bestämma sig på husvisningen av treplansvillan i Älvsjö utanför Stockholm.

– Vi gick runt och tittade i tjugo minuter, på vägen ut tittade vi på varandra och bara nickade, säger Malin. Även om väggarna var tapetserade med vävtapet, det låg plastmattor på golven och inget gjorts åt badrum och kök på 30 år fick vi direkt rätt känsla.

Paret, som då bara hade dottern Märta (i dag finns även sonen Olle), fick huset och började genast renovera övervåningen där ett barnrum och föräldrarnas sovrum finns.

Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson

– Vi tog fram trägolven och målade om. Men sedan tog vi det lite lugnt med renoveringarna. Vi ville bo in oss och ta det steg för steg, säger Malin.

Och det visade sig vara en bra idé. Det gav bland annat familjen tid att inse att de ville flytta köket till det gamla

biblioteket. På det sättet hamnade kök, matrum och uteplats i fil, och man kan dessutom lätt se ut i trädgården där barnen leker, när man står och lagar mat.

Vi kan inte inreda cleant, vi förmår helt enkelt inte

Förra sommaren var det dags för fasaden. Malin och Martin ville ta fram den gamla putsytan. Samtidigt byggdes även ett trädäck. De väntar nu på att bokharabinda, silverregn, humle och skogsklematis ska växa upp och skapa ett grönskande krypin alldeles utanför verandadörrarna från matrummet.

– Med lite tur blir det ett grönt hav, säger Malin.

Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson

Det märks att Malin och Martin älskar gröna växter både inne och ute. I trädgården är uppdelningen sådan att Malin mest gillar att planera och Martin är den som sticker händerna i jorden.

Namnet Mighetto, som ursprungligen är italienskt, är inte bara familjens utan sedan några år även namnet på Malin och kollegan Anna Sylvans varumärke Mrs Mighetto. De gör huvudsakligen postrar men också andra inredningsdetaljer, tapeter och, i begränsade upplagor även möbler i samarbete med exempelvis Prettypegs. Mrs Mighettos värld är drömsk och fantasirik, och kunderna finns numera runt om i hela världen. Malin och Anna har sitt kontor och sin studio i det ombyggda garaget i husets bottenvåning.

Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson

När det gäller inredningen är det, inte överraskande, Malin som brinner starkast. Det är hon som går på loppisar och hänger på nätauktioner.

– Martin är också intresserad, men ibland förstår jag inte hur han orkar med mig och mina infall. Jag kan plötsligt få för mig att jag vill måla om en vägg och då ska det ske omedelbart, säger Malin.

Foto: Jonas Gustavsson

Föränderligheten är påtaglig i hemmet.

– Vi har just målat om i matrummet men jag har redan börjat fundera på att tapetsera där i stället, säger Malin men konstaterar samtidigt att det inte handlar om att köpa nytt, nytt, nytt.

– Vi handlar mycket vintage och älskar gamla möbler med en historia. Jag tycker de är mycket vackrare. Vi har en ganska nedtonad färgskala, men vi kan inte inreda cleant, vi förmår helt enkelt inte, säger hon med ett skratt.

Till dubbelsängen adderade vi en extra 90-säng och byggde en sängram för att få till en helhet. Man måste ju få sova!

Familjens hem är fullt av smarta och unika lösningar anpassade för detta hus.

– En av de saker jag är mest nöjd med är köket. Tack vare en kombination av Ikeaskåp och platsbyggda hyllor, som en snickare hjälpt oss med, känns det som att det alltid har stått där.

Foto: Jonas Gustavsson
Foto: Jonas Gustavsson

I föräldrasovrummet har hon och Martin också hittat lösningen på frågan som många småbarnsföräldrar ställer sig; hur får man egentligen sova när barnen hamnar i dubbelsängen varje natt?

– Vi köpte en extra 90 cm bred säng och adderade till vår 160-säng. Sedan byggde vi en sängram för att få till en helhet. Man måste ju få sova!

Ur Sköna hem nr 3, 2019

 6 favoriter från Mrs. Mighetto

1. Tapet Land of roses, Jimmy Cricket, mer info och köp här

2. Mr Elliott print 50 x 70 cm, mer info och köp här

3. Tatueringar för barn, mer info och köp här

4. Tapet, Ocean stories, Jimmy Cricket, mer info och köp här

5. Etiketter/ Gift tags 10-pack, mer info och köp här

6. Tapet Garden pine, Jimmy Cricket, mer info och köp här

LÄS MER: Designstjärnan Malene Birger visar sin makalösa villa vid Comosjön – kika in!
LÄS MER:
Grundarna av Oscar & Clothilde visar upp sitt hem – välkommen in!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!